Veel singles zijn daten op “Tinder moe”

Laatst bijgewerkt op 18 Jun 2021
Veel singles zijn daten op “Tinder moe”
Tinder vermoeidheid. Ben je tinder ook zat? Terwijl de taboes die geassocieerd worden met online dating allang verdwenen zijn, zijn sommige van de huidige app-gebruikers moe van het eindeloos vegen en virtueel pennenwerk dat nergens toe leidt als het gaat om lange termijn relaties.

Terwijl de taboes die geassocieerd worden met online dating allang verdwenen zijn, zijn sommige van de huidige app-gebruikers moe van het eindeloos vegen en virtueel pennenwerk dat nergens toe leidt als het gaat om lange termijn relaties.

De houding ten opzichte van online dating ligt dichter bij het einde van het decennium, wanneer sommige mensen "waarheidsgetrouw" zijn geworden. (Bron: Thinkstockbeeld) Terwijl de taboes rond online dating allang verdwenen zijn, zijn sommige van de huidige app-gebruikers moe van het eindeloos vegen en virtueel pennenwerk dat nergens toe leidt als het gaat om lange termijn relaties, volgens marktleiders die reageren met nieuwe manieren om gebruikers weg te krijgen van hun telefoon en om mensen in de echte wereld te ontmoeten.

David Vermeulen is zo'n leider. Zijn binnenste cirkel, gelanceerd in 2012, curator van de gebruikers die op zoek zijn naar zinvolle verbindingen, en hij houdt offline evenementen in steden over de hele wereld om te helpen dat te laten gebeuren onder zijn meer dan 2 miljoen leden. Hij zei dat hij tegen het einde van het decennium, toen sommige mensen Tinder werden, een grote verschuiving zag op het gebied van online dating".

Ze zijn nu echt op zoek naar iets ernstiger, iets authentiekers, aldus Vermeulen.

Justin McLeod, die in 2011 Hinge lanceerde, deelt Vermeulen's visie dat dating apps zich moeten richten op het offline krijgen van mensen. Hinge's tagline is een app "die bedoeld is" om te worden verwijderd.

In 2016 heeft Hinge bewust de veegoptie verwijderd om meer interactie te stimuleren. Toen ze te horen kregen dat mensen zich overweldigd voelden door het aantal opties, creëerden ze de "meest compatibele" functie. Dit, zei hij, "helpt mensen echt om zich te concentreren en sneller uit te gaan op data".

Inner Circle is van plan een "Let's Meet"-knop toe te voegen om het pad van de app naar een daadwerkelijke datum te versnellen.

Als u er allebei op klikt, kunt u de dagen en plaatsen kiezen die wij u voorstellen en dan kunt u heel snel op een datum gaan. En ik bedoel, ga eens een kopje koffie drinken. Ik bedoel dat is de eerste stap. Maar het is een vrij grote stap voor veel mensen, en we hebben geprobeerd om het een stuk makkelijker te maken, aldus Vermeulen.

Zijn app is ook van plan om een automatische reactie toe te voegen aan iedereen die gewoon "hallo" zegt als introductie, wat volgens hem vaak een doodlopende weg is voor het daten.

- We zullen zeggen, oké, dat is geen goed begin van een gesprek. Je moet het beter doen dan dat, aldus Vermeulen.

Het is niet alleen een nieuwe generatie apps die zich aanpast aan de veranderende dating-relatie. OkCupid is een van de originele datingsites die in 2004 door twee afgestudeerden van de Harvard University zijn gemaakt. Het begon te leven als een desktop-website en evolueerde met de komst van de smartphones naar een app. Vandaag de dag heeft OkCupid de mogelijkheid om 50.000 data per week in te stellen.

De site legt bepaalde beperkingen op om te proberen en wieden degenen die niet geïnteresseerd zijn in het krijgen van die datum. Het bedrijf staat erop dat gebruikers meer dan één foto plaatsen en een lijst met gelokaliseerde tijdige vragen bekijken voordat er een profiel kan worden aangemaakt. Dus als u dacht dat u op een eerste afspraakje niet over politiek of religie moest praten, lijkt het erop dat het tij aan het keren is. Gebruikers kunnen filteren op basis van hun mening over de klimaatverandering tot Brexit.

In de VS kunnen we u vragen hoe u zich voelt over de komende verkiezingen? We kunnen u vertellen of u kunt daten met iemand die niet heeft gestemd - zei Melissa Hobley, wereldwijd marketingdirecteur voor OkCupid.

Volgens een onderzoek van het Pew Research Center dat vorig jaar werd uitgevoerd, hadden 4 op de 10 Nederlanders een datingsite of -app gebruikt, en was 23% getrouwd of had een serieuze relatie met iemand die ze via online dating hadden ontmoet. Hobley zei dat een van de meest opwindende ontwikkelingen als digitale dating beweegt in de jaren 2020 is in opkomende markten, met inbegrip van India, Indonesië, Turkije, Thailand, Maleisië, Japan en Zuid-Korea, waar dating is niet altijd zo gemakkelijk geweest.

In India, bijvoorbeeld, gaat een nieuwe generatie vrouwen "naar de universiteit en ze werken en ze zeggen dat geregeld huwelijk niet voor mij is en ik wil mijn eigen identiteit kunnen vinden en dat mijn huwelijk een keuze is die ik maak", zei ze. Hobley heeft ook stappen gezet in de inclusie en ondersteuning van de LGBTQ-gemeenschap, door een veilige ruimte te creëren om gender- en seksuele voorkeuren uit te drukken en potentiële partners te ontmoeten.

"Naar schatting 70 tot 80 procent van de LGBTQ-relaties beginnen met een dating-app", zei ze. Voor Hobley houdt de liefde niet op. Ze zei dat ze gemiddeld vijf tot twintig huwelijksbrieven en uitnodigingen per week ontvangt.

"Ik zal uw bruiloft verpletteren", grapte ze, "maar we sturen ook een cadeautje".

Vond je dit artikel nuttig?
Deel via:

Bronnen & referenties

Bronnen gerelateerd aan: "Veel singles zijn daten op “Tinder moe”"

tinder, dating, tips, app, tinder zat, tinder verwijderen, succesvol

Inhoudsopgave

Top sites op 21 Jul 2024

Meet-n-Hook
Bekijk site
logo Meet-n-Hook
E-flirts
Bekijk site
logo E-flirts
EliteDating
Bekijk site
logo EliteDating
Stedendating
Bekijk site
logo Stedendating
GaysGoDating
Bekijk site
logo GaysGoDating
Copyright © 2024 Global Rank Group Ltd. Alle rechten voorbehouden.
  • beveiligd met ssl
  • beveiligd met mcafee
  • beveiligd met norton

SerieuzeDatingsites.be is ontworpen om serieuze gebruikers van dating sites te helpen met een vertrouwd gevoel de juiste beslissing te nemen en bevat informatie over een breed scala aan dating apps. Bepaalde details, met inbegrip van maar niet beperkt tot prijzen en speciale aanbiedingen, worden ons rechtstreeks door onze partners verstrekt en zijn dynamisch en kunnen op elk moment zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Alle informatie op onze website is gebaseerd op jaren lange expertise, merk reputatie onderzoek en het volgen van consumentenervaringen. De informatie die wij delen is niet juridisch en wij kunnen derhalve ook niks voorspelling.